A fost lansata cea mai ieftina tableta pc din lume, Sakshat!

HCL Sakshat

Cu ce se lauda India mai nou? Cu cea mai ieftina tableta pc din lume, Sakshat, produsa de HCL Technologies.

Tableta a fost lansata luni, 10 ianuarie, si este disponibila la incredibilul pret de 35 de dolari, in jur de 150 de ron. Cam cat un telefon 2G Nokia 1800.

Sakshat nu este prevazuta cu hard disk dar este dotata cu 2Gb de RAM si va fi disponibila in variantele de 5, 7 si 10inci. In plus, este apta de conferinte web, are PDF reader, arhivator, WiFi, camera foto si conectivitate prin USB.

Tableta Sakshat a fost lansata in cadrul unui proiect national de IT&C al Ministerului de Educatie indian care doreste sa doteze cu tablete peste 25.000 de colegii si 400 de universitati printr-un program de e-learning.

Conform contractului cu guvernul indian HCL va produce in prima instanta 100.000 de tablete pc Sakshat.

Singura problema in momentul de fata este ca tableta indiana seamana izbitor de mult cu tableta chinezeasca Speedpad de la Hivision, dotata cu Android, declarata in 2010 cea mai ieftina tableta pc din lume la pretul de 100 de dolari. Gurvernul indian se bate cu pumnii in piept ca e produs original insa stim si noi cum merge treaba pe piata asta. Termenul de “chinezarie” va fi detronat in curand de “indinarie”.

Cauti o tableta pc ieftina? Tablete PC sub 1000 de lei / Tablete PC intre 1000 si 1500 de lei / Tablete PC intre 1500 si 2000 de lei / Tablete PC peste 2000 de lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *